Blogg

Xfrakt - fortiden, dagens og fremtidens transport

Publisert: 20/03/19 Oppdatert: 21/08/19
Om vi går kun 20 år tilbake i tid så var transport et yrke og en tjeneste hvor det var mulig å tjene gode penger. Sjåførene kjørte nye, fine og rene biler og tjente godt over gjennomsnittslønnen i Norge. Hvordan er det i dag?

Xfrakt

Xfrakt AS er pr dags dato Norges eneste 100% elektriske transport tjeneste. Det er lett å tro at det er dette Xfrakt baserer seg på, men det er ikke helt korrekt.

Xfrakt ble offisielt startet i 2017 på bakgrunn av hvordan transportbransjen hadde utviklet seg. Om vi går kun 20 år tilbake i tid så var transport et yrke og en tjeneste hvor det var mulig å tjene gode penger. Sjåførene kjørte nye, fine og rene biler og tjente godt over gjennomsnittslønnen i Norge. Sentralene tjente også mye penger og det tok ikke lang tid før transport var et marked som mange ville være en del av.

Det som da skjer er at konkurransen øker og det skal jo være en god ting. Ikke i dette tilfellet. Noe av det første som skjer i et marked når konkurransen øker er at priser presses ned for å beholde/ta markedsandeler. Det kom til et punkt hvor dette gikk ut over sjåførene/sentralene der de ikke lenger tjener det samme som tidligere. Det første som da skjer er at de nye og fine bilene som de en dag hadde, ikke lengre er så nye og fine ettersom kostnader må kuttes. Konkurransen fortsetter å øke, prisene fortsetter å synke og etterhvert så er ikke transport like attraktivt for selvstendige sjåfører. Hva gjør sentralene/bileierne da? De blir nødt til å finne billigere arbeidskraft og redusere standarden på sjåfører og biler. I 2016 så hadde dette kommet til et punkt hvor transportbransjen hadde fått et dårlig rykte og var nærmest assosiert med dårlig service og kvalitet, inn kommer Xfrakt.

 

Vi startet på bakgrunn av at vi så en mangel på innovasjon, kvalitet og service i markedet. På alle de årene som transport har vært stort i Norge så er det nærmeste vi har kommet innovasjon en ¨app¨/forenklet bestillingssystem. Det som er fundamentet til innovasjon i Xfrakt er at vi er 100% elektriske, men igjen, det er ikke hva vi baserer oss på, da hadde vi kalt oss EL-frakt. Om vi lærer av historie så er det ikke umulig at vi en dag finner ut at el-biler kanskje ikke er det mest miljøvennlige. Da hadde EL-frakt stått i fare for å miste mange kunder og den markedsføringen vi har gjort for å bygge opp navnet. Vi er 100% eklektisk fordi det er der Norge er i dag og det er den retningen vi er på vei. Om alt fortsetter som nå så ser vi for oss at de fleste transportører kommer til å kjøre elbiler 5 år frem i tid og dette er veldig bra, men du ser ingen transportører som heter diesel-frakt, du assosierer hvert fall ikke de med frakt av pakker. Det er flere transportører som har elbiler som en del av bilflåten i dag og det er også en god ting, men. Som de fleste vet så er ikke el-biler 100% MILJØVENNLIG, produksjonen er relativt mer skadelig for miljøet enn produksjonen av en fossilbil. Det er først etter ca 60.000 km at elbilen blir mer miljøvennlig enn fossilbiler (da er det tatt hensyn til produksjon, men dette varierer mellom biler og batterityper). Det hjelper med andre ord ikke å legge til el-biler i en allerede eksisterende fossilbil flåte, vi er nødt til å bytte ut fossilbilene vi har med el-biler for at vi skal få fordelene.

Så hvorfor Xfrakt? Vell ¨x¨ er jo det samme som alt og ingenting, samtidig som det er en jævlig kul bokstav. Xfrakt er kort, enkelt og oversiktlig. Når du ser en Xfrakt bil så er det ingen tvil om hva vi driver med. Om du leser dette innlegget så vet du mest sannsynlig hvem vi er og da kan du nok si deg enig i at Xfrakt synes godt!

 

Følg oss på facebook (@xfrakt) eller Instagram (xfrakt.no) for å få varsel om neste innlegg!